Bez obzira jeste li obožavatelj bezvremenskog dizajna nakita ili pratite najnovije modne trendove, sigurno se podjednako kao i mi divite nakitu, njegovoj funkciji na tijelu čovjeka i ljepoti koja traje godinama. Dok kupujete nakit osjećate se uzbuđeno i sretno, ništa Vam ne može pokvariti raspoloženje…. osim…. možda jednog mračnog oblaka koji Vam se odmah nadvio nad glavom a zove se Održavanje nakita od srebra.

Korištenjem nakita, njegovim izlaganjem atmosferskim prilikama, kemikalijama, znoju, parfemima itd. neminovno dolazi do gubitka postojanosti boje, sjaja i gubitka kvalitetnog vizualnog dojma.

Većina nas se boji procesa čišćenja, točnije, bojimo se da će nepravilnim rukovanjem ili nepravilnim održavanjem naše srebro zauvijek biti uništeno. Ali, ne brinite! Otkriti ćemo Vam tajnu. Najveći utjecaj na životni vijek Vašeg nakita ima upravo način na koji ga koristite. Potrebno je samo znati prave trikove i tehnike.

Donosimo Vam 4 zlatna pravila koja će produžiti životni vijek Vašem srebru i smanjiti glavobolje oko čišćenja.

1. SUHO SREBRO JE SRETNO SREBRO

Zanimljiva je činjenica kako je čista voda odlična za održavanje srebra no većina vode kojoj smo izloženi svaki dan vrlo je nečista, izložena kemikalijama, te Vašem srebrnom nakitu može naštetiti i dati mu ružan siv i zamućen izgled. Najveću opasnost predstavlja klor koji je vrlo agresivan i štetan za srebro.

Srebrni nakit obavezno skidajte prije tuširanja, kupanja u bazenu, odlazaka u saune.

Kemikalije u losionima i parfemima također mogu uzrokovati oštećenje nakita. Prvo ih nanesite, ostavite da se osuše, a zatim stavite nakit.

2. SPREMAJTE NAKIT U ZA TO PREDVIĐENE KUTIJE

Ako ostavite automobil na otvorenome, što se događa kada padne kiša? Naravno, postaje sve prljaviji čak iako neprestano stoji pred ulazom u Vašu zgradu ili kuću. Ista stvar se događa i s nakitom. Samo izlaganjem zraku srebrni nakit možete oštetiti gotovo u istoj mjeri kao da ste ga nosili. Nemojte ga samo ostaviti da leži na noćnom ormariću ili u otvorenom kovčegu za nakit. I ne ostavljajte srebro u torbici ili ladici bez zaštite!

Također nikada u kutiju ne stavljajte više različitih vrsta nakita kako bi uštedjeli prostor i kutije jer tako riskirate oštećenje a zadnje što želite je nositi izgreban nakit. Zar ne?

PALDAR jewelry svakome kupcu poklanja luksuzno pakiranje svih proizvoda a Vaš nakit će uvijek biti optimalno zaštićen. Saznajte više o PALDARjewelry pakiranju nakita

3. PAZITE KADA STAVLJATE I SKIDATE NAKIT

Da, znamo da obožavete svoj nakit i jako je teško odvojiti se od njega. No, prisilite se ne držati ga na sebi kada to nije potrebno. Nikako ne nosite nakit dok pospremate kuću, radite u vrtu, vježbate, tuširate se, kuhate. Sve su to poslovi kojima riskirate oštećenja a za kvalitetno obavljanje istih nošenje nakita uistinu nije nužno. Nakit će Vam biti zahvalan. Nemojte riskirati. Preventiva je uvijek isplativija od popravaka.

4. POLIRAJTE SVOJE SREBRO

Srebro je delikatno. Unatoč Vašem trudu ipak će vremenom potamniti. Stoga brišite svoj srebrni nakit krpama od mikrovlakana ili posebnom krpom za nakit. Nikako ne koristite papirnate ručnike ili toaletni papir.

Usredotočite se na izvođenje dugih pokreta gore-dolje prilikom brisanja Vašeg nakita.  Pazite da koristite različite dijelove tkanine kako biste izbjegli širenje bilo kakvog oštećenja. I svakako pazite da ne koristite kružne pokrete prilikom čišćenja, jer to može pogoršati oštećenja i još više zamutiti Vaše srebro. Budite sigurni da u žaru čišćenja izbjegavate poliranje bilo kojeg dijela nakita koji je namjerno oksidiran i sastavni je dio dizajna proizvoda.

Pravilno održavanje i briga neophodni su za svaki fini nakit. Ukoliko slijedite ove metode preventive održavanje Vašeg nakita će biti uistinu jednostavno a Vaši omiljeni predmeti će Vam služiti dugi niz godina.

Za sve informacije vezane uz održavanje i zaštitu PALDARjewelry proizvoda budite slobodni obratiti nam se u bilo kojem trenutku putem naših kontakt stranica.