Često se susrećemo s pitanjima: Mogu li koristiti nakit normalno u svakodnevnim aktivnostima? Odgovor je i da i ne. Sve ovisi što smatrate pod normalnim aktivnostima. No, pošto su tumačenja različita, možda je najbolje da detaljno objasnimo koji su to uvjeti koji će gotovo sigurno djelovati na Vaš nakit i utjecati na njegov kraći životni vijek.

Iako ovdje isključivo govorimo o PALDAR jewelry nakitu, ove savjete možete slobodno primijeniti na sav nakit koji posjedujete, biti će Vam zahvalan. Svaki PALDAR jewelry komad izrađen je od kvalitetnih sirovina, no one u kontaktu s nekim tvarima mogu loše reagirati te stvoriti iznenadna oštećenja na proizvodima. Stoga preporučamo da nikako ne radite:

  1. Ne perite ruke s nakitom na rukama a pogotovo nije dobro izlagati ga sapunima (tvrdim i tekućim) te ostalim deterdžentima i kemikalijama. Tako možete znatno ubrzati oksidaciju metala i izazvati popuštanje spojeva na nakitu koji su od ljepila ili epoksi smole.
  2. Ne tuširajte se s nakitom. Prije svega stvarate mogućnost da si ozlijedite uho ili prst naglim pokretima pod tušem ali također znatno ubrzavate oksidaciju proizvoda ukoliko ga izlažete kemikalijama kao što su sapuni, šamponi, regeneratori itd.
  3. Ne perite suđe ili kupaonicu s nakitom. Uz već spomenute kemikalije postoji opasnost od mehaničkog oštećenja. Udarajući u druge predmete kao što su čaše, porculan, metali, četke, keramika, oštećujete svoj nakit. Stvarate na njemu ožiljke koje je vrlo teško, skupo a nerijetko i nemoguće popraviti. Ne dopustite si da lijep komad nakita završi kao “ćorava koka” bez dijamanta na vrhu zato jer ste zapeli vrhom prstena za zubac od vilice ili noža dok ste ih prali.

Svaki nakit vremenom gubi sjaj, tako i PALDAR jewelry. Nakit koji u sebi sadrži mjed također vremenom dobiva tamniji ton boje i to su potpuno normalni procesi na metalima koji Vas ne trebaju iznenaditi. No, u svakom pakiranju Vam dostavljamo krpicu za brisanje nakita, kako bi uvijek bio sjajan i služio Vam godinama a kutijica koju ste dobili uz svaki kupljeni proizvod upravo je pravo mjesto gdje će se Vaš komad nakita odmarati i biti siguran od vanjskih utjecaja sunca, soli, znoja i padova.