Uvjeti kupnje

Robu, putem hrvatske verzije web trgovine, isporučujemo samo na području Europske Unije.

Kupac

Kupac je svaka fizička i pravna osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u web trgovini PALDAR jewelry.

Prodavatelj / Izvršitelj usluga

Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je PALDAR DESIGN obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu vl. Filip Filipović
Drinska 21,  10000 Zagreb, OIB: 65532776468

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem PALDAR jewelry web trgovine prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Cijene

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su za krajnjeg kupca u Eurima, bez PDV-a. Plaćanje PDV-a je  oslobođeno temeljem članka 90. st. 2 Zakona o PDV-u.  Izražene cijene prikazuju odvojeno iznos proizvoda i troškove dostave. Za narudžbe u Hrvatskoj i zemlje izvan Hrvatske, cijena dostave obračunava se prema cjeniku. Izračun cijene osnovne usluge poštarine ne sadrži PDV jer su oslobođene plaćanja PDV-a.

Kupovina 

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe. Kupac može naručiti proizvod kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Način plaćanja

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

Virmanom/Internet bankarstvom
Pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja

Plaćanje virmanom/Internet bankarstvom

Odabirom opcije plaćanja virmanom (općom uplatnicom) ili internet i mobilnim bankarstvom prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete e-mail adresu primiti podatke potrebne za izvršenje uplate u vidu ponude za plaćanje. Ponuda za plaćanje smatra se ugovorom na daljinu.
Ukoliko kupac nije primio podatke potrebne za izvršenje uplate, odnosno nije dobio obavijest da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja, sugerira se provjeriti:
– je li poruka u Junk/Spam/Otpad/Trash folderu ili
– je li sandučić ili inbox pun.
Proces isporuke (dostave) na navedenu adresu počinje kada evidentiramo uplatu u našem sustavu.

Plaćanje pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja

Opcija plaćanja prilikom preuzimanja omogućuje vam da račun podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

Isporuka i troškovi

Naručene artikle šaljemo dostavnom službom, u pravilu do 12 radnih dana od dana narudžbe odnosno uplate, a najkasnije u roku 15 radnih dana od dana narudžbe odnosno uplate. Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, te eventualnog kašnjenja s isporukom sirovina za proizvodnju, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten.

Prijenos vlasništva i obveze kupca

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi. PALDAR DESIGN nije odgovoran u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. PALDAR DESIGN nije odgovoran ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.
U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.
Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate dostavnu službu i provjerite prema broju pošiljke koji ste dobili u obavijesti o slanju pošiljke, gdje je pošiljka. Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu bez obzira na razloge ne preuzimanja (uključujući i nedobivanja obavijesti o prispijeću pošiljke u poštanski sandučić) i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu.
Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe. Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Otkazivanje narudžbe

Narudžbu je moguće otkazati sve do trenutka njenog slanja. Nakon toga, kupac je obvezan preuzeti pošiljku. Za nepreuzete pošiljke i pošiljke koje su u procesu reklamacije ili povrata robe prodavatelj zadržava pravo naplate troškova odlazne i povratne dostave.

Reklamacije i povrat robe

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, obrt PALDAR DESIGN omogućuje svim kupcima da svoje prigovore uputi putem pošte na adresu Obrt PALDAR DESIGN, Drinska 21, Zagreb, 10000, odnosno putem elektroničke pošte na adresu info@paldar.hr , te će PALDAR DESIGN obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 radnih dana od dana zaprimljenog prigovora. Reklamacije vezane uz kvalitetu izrade proizvoda i kvalitetu sirovine kupac je dužan prijaviti odmah po preuzimanju proizvoda. Povrat kupljenog proizvoda moguć je u roku 14 dana od dana preuzimanja uz uvjet da proizvod nije oštećen, nošen niti na koji drugi način korišten. Prilikom povrata robe, nakon preuzimanja i provjere ispravnosti artikala kupcu vraćamo uplaćeni iznos u roku 14 radnih dana. Kupac je suglasan da kao naknadu štete PALDAR DESIGN može odgovarati samo u visini vrijednosti naručenog nakita i ne može se pozivati na izmaklu dobit.

Garancija na proizvode

Obrt PALDAR DESIGN jamči za kvalitetu i funkcionalnost svojih proizvoda a također će bez naknade, uz pravilno korištenje nakita, otkloniti kvarove i skrivene mane unutar 6 mjeseci od prodaje proizvoda. Nakon toga perioda ne jamčimo za savršeno funkcioniranje izrađenoga nakita te se na sve popravke primjenjuje standardan cjenik servisiranja koji ovisi o vrsti kvara i proizvodu koji se popravlja. Izgubljene dijelove nakita poput poludragog i dragog kamenja PALDAR DESIGN ne mijenja besplatno.

Odricanje od odgovornosti za alergijske reakcije

Kao proizvođač nakita plemenite i poluplemenite metale, kao i ostale materijale nabavljamo od provjerenih trgovaca. Unatoč tome Kupci mogu sukladno svojim medicinskim indikacijama biti alergični na neke od metala iz kojih se izrađuje nakit, ili na pojedinu supstancu koja se koristi kod izrade. Vrsta materijala je uvijek navedena u specifikaciji proizvoda. Ovime se odričemo odgovornosti za moguće alergijske reakcije o kojima kupac nije vodio računa prilikom kupovine.

Privatnost podataka

U ime PALDAR jewerly, web trgovine obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Paldar j. d.o.o. trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje i korištenja stranica i da se s njima slaže.